Yakaavşar Şehit Ali Kaya Ortaokulu

WEB https://sehitalikayaoo.meb.k12.tr
Adres : YAKAAFŞAR KÖYÜ İMAMLAR MEVKİİ AKSU YENİŞERBADEMLİ YOLU 1 SK. NO 5 AKSU / ISPARTA
VİZYON : Öğrencilerimizin kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeye çıkararak onların eğitimine karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak ve teknolojinin en son teknikleriyle yenilikçi toplum tarafından benimsenen ve örnek gösterilen eğitim ve öğretim kurumu olmaktır.
MİSYON : Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, entelektüel, öz değerlendirme yapabilen, iş birliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü, ulusal kültürünü özümsemiş, kendi ayakları üzerinde duran aynı zamanda küresel bakış açısına sahip duyarlı bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :TAMGÜN
Saatler : 08:30 / 15:20
Isınma : KALORİFER
Servis : Çevre köylerden 3 adet öğrenci servisimiz vardır.
Ulaşım : Köyümüze çevre il ve ilçelerden doğrudan otobüs yoluyla ulaşılabilmektedir.
Yerleşim Yeri : YAKAAVŞAR KÖYÜ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE 75KM, İLÇE MERKEZİNE 12KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 yılı itibariyle 29 öğrenci bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021/2022 Eğitim- Öğretim yılında 8. sınıfı bitiren öğrencilerimiz başarı ile mezun olmuştur.
Sportif Etkinlikler : Futbol, Basketbol, Voleybol, Bocce, Masa Tenisi, Satranç, Dama, Mangala, Jenga,
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Bilim Fuarları gerçekleştirilmektedir.
Proje Çalışmaları : Beslenme Dostu Okul Projesi, eTwinning Projesi